Полицията лови джебчии
Полицията лови джебчии / dariknews.bg/архив

Трима души задържаха служителите на Трето РУ Пловдив, за извършени кражби. 27-годишна жена от село Катуница е заподозряна в извършване на кражба на 08.12.2015г. Тя отнела портмоне с документи и 130 лева от пловдивчанка, която пазарувала в хранителен магазин на ул. “Васил Левски” в града.

На 10.12.2015г. 23-годишен младеж от Айтос се е оплакал, че от питейно заведение на същата улица е изчезнал портфейла му с лични документи и сумата от 1800 лева. Проведените оперативно-издирвателни мероприятия на служителите довели до задържането на 26-годишен джебчия от Пловдив. Последния задържан също е пловдивчанин - на 29 години. Той бил заловен при опит за кражба на мъжка чанта с пари и документи от лек автомобил “Фолксваген”, паркиран на ул. “Филипово”. Срещу нарушителите на реда са образувани досъдебни производства. Материалите са докладвани на Районна прокуратура Пловдив.

Сигнал за кражба на пари е бил получен и рано тази сутрин в полицията в Пловдив. По първоначални данни, през нощта от магазин на ул. “Леонардо да Винчи” на територията на Четвърто РУ са отнети 500 лева оборотни пари. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител и работата на разследващите продължава.