Пловдивчани писаха добър 3.99 на Славчо Атанасов
Пловдивчани писаха добър 3.99 на Славчо Атанасов / dariknews.bg/ Архив

Добър 3.99 е оценката, която анкетирани пловдивчани са дали за работата на кмета Славчо Атанасов. Гражданите са оценили дейността на Общинския съвет с по-слаба оценка - 3.74, а на администрацията - с 3.72. Това сочат данните от изследването на Движение за национално единство и спасение (ДНЕС) за удовлетвореността на пловдивчани от местната власт.

На въпрос добро място за живеене ли е Пловдив, 78% от анкетираните отговарят положително. От ДНЕС информираха, че това са нискообразовани пловдивчани, такива с ниски доходи и пенсионери. Най-критични са хората с високи доходи и работещите, които дават отрицателен отговор на този въпрос.

Според 45% от анкетираните основен проблем, с който трябва да се справи местната управа е чистотата и сметосъбирането. Пловдивчани смятат, че трябва да се работи и по проблемите с трафика и транспорта. Сред спешните проблеми са безработицата, ниският стандарт на живот, здравеопазването и отново чистотата.

Изследването, проведено в началото на октомври сред 402 пловдивчани, показва, че обект на медийното внимание са най-вече инфраструктурата и благоустрояване - 23%. След това се нарежда бюджетът на общината с 19%. Вътрешнопартийните отношения заемат 16% от медийното отразяване. Останалите проблеми, за които пишат журналистите са за чистотата, транспорт, социални проблеми и местна администрация и управление.