/ ThinkStock/Getty Images
Окръжният съд в Пловдив наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на танцьорката Габриела Медарова. Магистратите отмениха като незаконосъобразно определението на Районния съд в Пловдив, с което й беше постановена мярка за неотклонение „подписка“.

Освободиха танцьорката Габриела срещу подписка
 
Съдът приема, че от доказателствата по делото може да се предположи, че Габриела е извършила престъплението, в което е обвинена – причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. За него се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до една година или пробация.
 
Според магистратите 21-годишното момиче едва ли ще се укрие, но има реална опасност в случай на по-лека мярка, да извърши друго престъпление. Според доказателствата по делото има по-висока от обичайната за това престъпление обществена опасност.

Танцьорката Габриела отново е зад решетките, този път за разбит нос
 
В подкрепа на този извод е и поведението на обвиняемата. В присъствието на полицейски служители тя е отправила спрямо една от свидетелките по делото заплаха, че ще й се случи същото, но е била възпряна да изпълни заканата си от друг свидетел.
 
Определението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Още по темата:

Шофьорка потроши паркирани коли в Пловдив (ВИДЕО)

С три обвинения се сдоби жената, блъснала 10 паркирани коли

Танцьорката Габриела излезе от ареста срещу 20 хил. лв. гаранция

Намалиха с 15 хил. лв. паричната гаранция на 20-годишната Габриела