С три обвинения се сдоби жената, блъснала 10 паркирани коли

Темида
Темида / ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Пловдив задържа за 72 часа и повдигна обвинения на 20-годишната жена, която шофирайки пияна и напушена, блъсна и потроши 10 автомобила на паркинг в пловдивския район "Южен".

Габриела Медарова е обвинена за три престъпления: управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, както и на наркотични вещества и за причиняване по непредпазливост на значителни имуществени вреди.

20-годишната дама има шофьорска книжка от две години. 

Шофьорка потроши паркирани коли в Пловдив (ВИДЕО)

В хода на разследването е установено, че около 06:00 часа на 15 април обвиняемата управлявала джип „БМB Х-5“, по улица „Македония“ в Пловдив. Преди да се качи на мощното возило е употребила алкохол и марихуана. Малко преди жилищен комплекс „Оазис 4“ тя загубила управление върху автомобила и блъснала последователно 10 други паркирани коли, след което изоставила джипа си на улицата и се прибрала вкъщи. След извършена проверка с дрегер било установено наличие на 1,38 промила алкохол в кръвта ѝ, както и наличие на употребени наркотични вещества – марихуана.

По делото e извършен оглед на местопроизшествието и продължават действията по разследването с разпити на свидетели, назначаване на автотехническа експертиза и други.

Ако бъде призната за виновна, законът предвижда наказание от 1 до 3 години лишаване от свобода, както и глоби.