Обявяват търг за масите на Събота пазара
Обявяват търг за масите на Събота пазара / снимка : Виктор Кадири /dariknews.bg

До 10 февруари ще бъде обявен търг с явно наддаване за масите на Събота пазара. Това заяви управителят на ОП „Общински пазари" Кристина Йончева. 45 лева ще бъде началната цена за маса на месец, като към тези пари ще бъде добавена и такса за ползване на пазари. Според Йончева, крайната цена ще бъде между 150 и 200 лева на месец. Наддаването за по-атрактивните маси на входа може да достигне 400 лева, подчерта шефката на „Общински пазари" като даде пример с подобни случаи на Четвъртък пазара.  Йончева уточни, че тези търговци, които не желаят да участват в търга, няма да бъдат задължавани да го правят, а ще могат да изчакат края му и ако останат свободни маси, ще могат да ги ползват срещу съответните такси.  

Пазарът, който е преместен временно до сградата на „Жилфонд" заради изграждане на ново тържище на старото място, ще отвори за клиенти в понеделник (18 декември).

Там ще остане не повече от година, обясни зам.-кметът Александър Константинов. В проекта на фирма „Отел" ООД, която спечели концесията на пазара за 15 години, са заложени ремонтни дейности на магазините, облагородяване на зелените площи и детската площадка. Ще бъде направен и нов фонтан с 4 чешми.