Моторист пострада, блъсна го кола. Исузо се преобърна, заради висока скорост
Моторист пострада, блъсна го кола. Исузо се преобърна, заради висока скорост / Дарик архив

Млад мъж пострада леко при пътен инцидент в Пловдив. Около 22 часа снощи на тел.112 постъпил сигнал за произшествие на ул. “Асеновградско шосе”. На място било установено, че лек автомобил “Хонда”, управляван от 24-годишен шофьор от село Марково, отнел предимството и блъснал попътно движещ се в лявата лента мотоциклет “Сузуки”. Пострадал е 29-годишният моторист, който е прегледан в болница и освободен за домашно лечение. Алкохолният тест на автомобилиста е отрицателен. Местопроизшествието е посетено от екип на Пътна полиция.

Шофьор е без сериозни наранявания след пътен инцидент между Асеновград и Кърджали. Около 16.35 часа в неделния ден на тел.112 било съобщено, че край село Мулдава, при спускане по прав участък с надлъжен наклон, автомобил “Исузо” се преобърнал. В болница е откаран 59-годишният водач от Пловдив и след преглед е освободен за домашно лечение. Взета му е кръвна проба за алкохол. По първоначални данни причината за случилото се е движение с несъобразена скорост. Катастрофата е отработена по административен ред.

Двама пияни шофьори са задържани за 24 часа през изминалото денонощие. Около 1.30 часа днес на кръстовището на бул. “Христо Ботев” и ул. “Авксентий Велешки” в Пловдив служители на Пътна полиция спрели за проверка лек автомобил “Мерцедес”, управляван от 29-годишен мъж. Алкохолната проба на водача показала 1.89 промила. Срещу него е образувано бързо производство. За същото нарушение е започнато незабавно производство и срещу 46-годишен шофьор от село Новаково, който в село Тополово карал лек автомобил “Лада” с 1,91 промила.