Кадрови проблеми за Ботев преди мача с Миньор
Кадрови проблеми за Ботев преди мача с Миньор / netinfo
Наказаният за една среща Йордан Минев и контузеният Гоерги Аврамов отпадат от състава на Ботев Пд за гостуването на Миньор Перник. Освен контузията, на Аврамов му бе открита херния, което ще наложи в края на седмицата да му бъде направена операция за отстраняването й.

„Лошо е, че няма да може да разчитам на двамата. Но и друг път съм казвал, че незаменими хора няма. Изгледах двубоя на дублиращия отбор, за да намеря заместник на Минев. Неприятното е, че Витанов, който играе на същия пост, получи червен картон и няма да мога да разчитам на него. Както във всички мачове досега излизаме единствено за победа”, коментира треньорът на „канарчетата” Костадин Ангелов.

Той говори и за жребия в турнира за Купата на България, който отреди Ботев да гостува на Литекс: „Съперникът е може би най-тежкият, който можеше да ни се падне. Отиваме в Ловеч освободени психически и ще се стремим да покажем най-доброто от нашата игра. Надявам се да вземем реванш за отпадането ни в полуфинала в миналогодишното издание на турнира”, заяви още Ангелов.

Изпълнителният директор на пловдивчани Боби Димитров бе категоричен, че Ботев няма да спира Данчо Минев, ако в клуба пристигне реална оферта от чужбина.

„Данчо е дал много на Ботев. Не е тайна, че в последните години той е най-добрият ни футболист, така че нямаме право да го спрем, ако от Виченца официално го поискат. Едновременно ще се радвам, че след няколко месеца Ботев може да има футболист в Серия А и ще съжалявам, че ще се лишим от много добър футболист”, сподели Боби Димитров.

„Жълто-черните” ще бъдат събрани утре на лагер преди мача с Миньор Перник.