Иван Тотев: Очаквахме по-голяма подкрепа, партньорите ни ни разочароваха
Иван Тотев: Очаквахме по-голяма подкрепа, партньорите ни ни разочароваха / netinfo

Очаквахме по-голяма подкрепа, по-изразителна победа, както и много по-голяма помощ от политическите ни партньори, които заявиха подкрепата си за нас през седмицата.

Това заяви избраният за втори път избраният за втори път за кмет на Пловдив Иван Тотев, минути след като от общинската избирателна комисия (ОИК) обявиха окончателните резултати, според които той печели балотажа срещу Славчо Атанасов. Малко след 3.30 ч. след полунощ Тотев се появи в ОИК, придружен от почти целият партиен актив на ГЕРБ в Пловдив, където беше посрещнат с цветя, шампанско и аплодисменти от служители на община Пловдив.

„Заявената подкрепа от страна на политическите ни партньори не кореспондира с гласовете, които получихме, а дори обратно“, заяви Тотев. „Това, което видяхме е, че когато се заяви някаква политическа подкрепа, то това не означава, че и електоралната тежест върви заедно с нея“, допълни той и почерта категорично, че в голяма община няма да има промени и работата ще продължи с досегашния екип.

„ГЕРБ няма да прави пазарлъци и нови хора от други партии, няма да влизат в управлението, с изключение на  Георги Титюков от „Кауза Пловдив“, който ще заеме стария си пост на зам.-кмет по спорта“, каза още той и допълни, че това се отнася и за новия отделен ресор „Култура“, който ще бъде оглавен от човек в листата на ГЕРБ за общинския съвет.

За сметка на това, според Тотев, партията му няма интерес към поста на председател на общинския съвет и за него ще подкрепят човек, предложен от Реформаторския блок или някои от другите партньори в местния парламент.

По отношение на районните кметства, където ГЕРБ спечели в 5 от 6-те района и загуби само в „Южен“, Тотев заяви, че познава много добре новият кмет там, Борислав Инчев от Патриотичния фронт, и смята, че той може да се впише добре в екипа му и да работят заедно, защото районите категорично не трябва да се делят.