Илко Илиев: Тотев закрива част от „Жилфонд”, за да назначи свои фирми да запълват дупките
Илко Илиев: Тотев закрива част от „Жилфонд”, за да назначи свои фирми да запълват дупките / снимка: dariknews.bg

Решението на община Пловдив да закрие звеното към „Жилфонд", което се занимаваше със спешно запълване на дупки, означава, че новата администрация ще назначи свои фирми да вършат тази работа за повече пари. Това заяви за Дарик радио бившият председател на Общинския съвет Илко Илиев. Искам само да припомня на хората, че когато Тотев беше кмет на район „Източен", там дупките се запълваха за най-много пари, категоричен бе Илиев.

Притеснявам се, че улиците на града ще заприличат на швейцарско сирене, заяви за Дарик радио бившият вече шеф на звеното за пълнене на дупки към ОП „Жилфонд" Иван Знаменов. За последните 6 месеца сме запълнили около 15 хил. кв. метра улици и на фона на този факт, твърдението на новия кмет, че звеното ни е неефективно, не звучи сериозно, обясни Знаменов. Даже в края на август имаше конкурс по Закона за обществените поръчки за покупка и доставка на специална машина, която запълва дупките, допълни той.

Справка в сайта на Агенцията за обществени поръчки показа, че процедурата на стойност около 300 хил. лева е била прекратена. Информацията беше потвърдена за Дарик радио и от директора на ОП „Жилфонд" Румен Лемберов, който бе категоричен, че такава машина не е купувана.