„Централен” с вицекмет от ДПС, Петрова освобождава пенсионерите
„Централен” с вицекмет от ДПС, Петрова освобождава пенсионерите / dariknews.bg

Със сериозни административни промени се е захванала кметът на район „Централен" Райна Петрова. Оглеждаме структурата, работните заплати, предстои да направим доста корекции, категорична бе тя. Екипът й трябва да е готов с предложението за нововъведенията до 1 януари, след което то ще бъде внесено за разглеждане от ОбС.

Поетапно ще освобождавам пенсионерите, които все още са на работа в кметството, увери Петрова. Ще напълня администрацията с млади хора от частния сектор. Да работиш в район „Централен" е престиж. Така отговори тя на въпрос как възнамерява да ги привлече.

Няма да правя компромиси по отношение на събираемостта и законността, заяви още Райна Петрова. Тя добави, че от днес се правят описи на гаражите в района, които официално са 850. Ако някой не си е плащал таксата от 30 лв. в продължение на 6 месеца, гаражът му ще бъде преместен, закани се Петрова. От администрацията подготвят пълен анализ на състоянието на преместваемите обекти. Ако констатирам мой служител с незаконен гараж, ще бъде отстранен от длъжност, категорична бе Петрова. Средно по 220 000 лв. годишно събира районът от гаражи. В момента се узаконяват 90 нови съоръжения.

Петрова ще има трима заместници. Днес тя представи официално двама от тях. Единият е Тодор Пашов, който ще е отговорен за устройство на територията и инфраструктурата. Той е бивш шеф на „Капитално строителство" в общината. Другият заместник е Борислав Стаматов с ресори икономика и здравеопазване. Третият, който не беше представен днес, е Октай Чалъшкан от ДПС. Той ще отговаря за социалната политика. Петрова обяви, че назначението е по коалиционно споразумение.