ББЦ още умуват за кандидат-кмет в Пловдив
ББЦ още умуват за кандидат-кмет в Пловдив / снимка: БГНЕС, архив
Дяков за изборите
80613
Дяков за изборите
Бареков за изборите
  • Дяков за изборите
  • Бареков за изборите

Все още няма яснота за кандидат-кмета  на „България без цензура“ (ББЦ) в Пловдив, заяви местния лидер на партията адвокат Дяко Дяков, който е сред номинираните, заедно с градския лидер Атанас Панчов. Най-много номинации е събрал евродепутата Николай Бареков, но той още не е решил дали ще участва в изборите наесен. Сред претендентите попада и името на известен икономист, което обаче засега се пази в тайна.

Очаква се окончателният кандидат да бъде обявен в края на юли.   Работи се и по предизборната програма на партията, която е доста обемна и съдържа 30 основни пункта. От местното ръководство заявиха, че ще се борят за 4 общински съветници в Пловдив.

ББЦ ще има кандидати за във всички пловдивски общини и районни кметове.  Кандидатите за две общини вече бяха официално представени днес.  32-годишният спортист Красимир Марински е кандидатът на партията на Бареков  в Стамболийски. Той е убеден, че трябва да работи за повече работни места и намаляване на данъците.   В Първомай за мястото на досегашния кмет ще се бори Иванка Сталева. Тя е на 52 години, има продължителен стаж в общинската администрация и се занимава с геодезия.

Нямаме забранени коалиции на тези избори, каза  в Пловдив Николай Бареков. По думите му вече има разговори с ГЕРБ и там, където имат силни кметове може да се стигне до подкрепата им още на първия тур и даде пример със Стара Загора и Бургас. Той уточни, че предпочита да имат около 50- 60 силни собствени кандидатури в отделните общини, отколкото да участват навсякъде, спазвайки олимпийския принцип.