Заловиха крадци на кабели и земеделски сечива
Заловиха крадци на кабели и земеделски сечива / archiv.DarikNews

Полицаи от Долна Митрополия установиха, че в съучастие, трима от село Байкал са извършили кражба в селото. За времето от 22:00 часа на 3 март до 9:00 часа на 4 март те откраднали от незаключена стопанска постройка около 100 метра кабели, с различни сечения.

Извършителите са 18-годишен с криминалистически регистрации за престъпления по чл. 330 от НК и чл. 195 от НК, 31-годишен и 15-годишен. Те са засечени в момент на обгаряне на проводниците в необитаем дом в село Байкал. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП Плевен за престъпление по чл. 195 , ал. 1 , т.4, от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 4 март в полицията в Левски e постъпил сигнал от 54-годишен жител на село Градище за извършена кражба от имота му. По данни на потърпевшия, от месец февруари до 4 март 2013 година от двора му и от незаключена стопанска постройка са откраднати метален плуг и грапа за животинска тяга.

Незабавно са организирани полицейски действия и е установен извършителят - 24-годишен от село Бутово, община Павликени. Младежът има четири криминални прояви, от които три заявителски материала за кражби и един за нанасяне на телесна повреда.

Плугът, обект на кражбата, е намерен в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в село Недан, община Павликени. Предаден е с протокол за доброволно предаване и е на съхранение в РУП - Левски. За престъпление по чл.194 от НК работата продължава.