Румен Петков: Липсват мотиви за отстраняването на Емилия Масларова
Румен Петков: Липсват мотиви за отстраняването на Емилия Масларова / netinfo

Липсват каквито и да било правни, политически и управленски аргументи за отстраняването на Емилия Масларова от поста председател на постоянната социална комисия в Парламента. Така депутатът от Коалиция за България Румен Петков коментира в Плевен ситуацията с исканото от опозицията сваляне от поста на бившия социален министър.

Според него, от опозицията са правили неугледни опити да оправдаят такава постъка, която е в разрез с текстове от Правилника на Народното събрание. “От парламентарната трибуна постоянно звучаха лъжи и най-фрапантната е, че на Емилия Масларова е повдигнато обвинение, такова към днешна дата няма”, подчерта той. Депутатът определи евентуалното отстраняване на Емилия Масларова като грубо вмешателство в решенията на партията сама да избира своите представители в постоянните комисии. Румен Петков заяви още, че заместник-председателите на постоянните комисии от Коалиция за България имат готовност да напуснат постовете си.

“Ако този арогантен подход продължи и се вземе това необосновано и от правна, и политическа гледна точка решение за Емилия Масларова, ние нямаме място в ръководството на комисиите на Народното събрание”, допълни той.