kletva
kletva / archive
На строевия плац на войскови район 1163 в Плевен се проведе ритуал по полагане на военна клетва от резервисти от доброволния резерв на Република България.

След полагане на военна клетва, към военнослужещите приветствено слово произнесе полковник Николай Бешев – Командир на Единен център за началан подготовка -Плевен. Той поздрави войниците и подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин.
 

kletva
archive

Поздравления бяха поднесени от Началника на Централно военно окръжие-София полковник Георги Петков.

От 20 ноември до 1 декември е организиран и проведен курс по начална военна подготовка съгласно утвърдена програма. Преминати са основните войскови дисциплини – тактическа подготовка, огнева подготовка, строева поготовка и физическа подготовка.
 

kletva
archive

Обучението завърши с полагане на изпити по основните дисциплини, и на успешно завършилите курсисти е издадено удостоверение за завършване на подготовката. Удостоверенията и възпоменателна значка от името на Министъра на отбраната бяха връчени от Началника на Централно военно окръжие-София полковник Георги Петков.

След полагане на военна клетва представителните блокове на военни формирования 22160 и 42800 от войскови район 1163 преминаха в тържествен марш.