Подобряват грижите за децата, излизащи от Дом Детелина
Подобряват грижите за децата, излизащи от Дом Детелина / netinfo
Подобряват грижите за децата, излизащи от Дом "Детелина"
23676
Подобряват грижите за децата, излизащи от Дом "Детелина"
  • Подобряват грижите за децата, излизащи от Дом "Детелина"

Проект “Създаване на Център за настаняване от семеен тип за деца, на възраст между 7-18 години, лишени от родителска грижа” ще се реализира в Плевен. Той ще се осъществи с финансовата подкрепа на ОП “Развитие на човешките ресурси” и е с продължителност 14 месеца - от октомври 2009 до ноември 2010 година.

Парите, които ще бъдат отпуснати за реализацията му са в размер на 266 004 лв. Партньори по проекта са община Плевен и Фондация “Международна социална служба-България”- Велико Търново. Целта на проекта е да се продължат реформите в системата за институционална грижа в община Плевен. Това ще стане като се подкрепи реформирането на ДДЛРГ “Детелина” за деца от 3 до 7 години и се повиши качеството на грижите за тях. В проекта ще бъдат включени 67 деца на възраст от 3 до 7 години, настанени в Дом “Детелина”.

Центърът ще бъде изграден в корпус А, на 1-я етаж в Хотел “Сторгозия”. Помещенията ще бъдат преустроени и обзаведени в съответствие с нуждите на децата. Част от дейностите заложени в проекта е повишаване на квалификацията на персонала в дом “Детелина”. Подробности чуйте в прикачения файл от Събина Събева, представител на “Международна социална служба-България”….