Плевенският театър готви постановка с Аня Пенчева и Георги Кадурин
Плевенският театър готви постановка с Аня Пенчева и Георги Кадурин / Дарик Плевен
Плевенският театър готви постановка с Аня Пенчева и Георги Кадурин
45936
Плевенският театър готви постановка с Аня Пенчева и Георги Кадурин
  • Плевенският театър готви постановка с Аня Пенчева и Георги Кадурин

Повече от пет нови спектакъла влизат в творческия афиш на ДКТ «Иван Радоев» Плевен за новия творчески сезон 2011- 2012. Шекспировата пиеса «Укротяване на опърничавата» на режисьора Бойко Илиев вече пълни салоните на театъра, разказа директорът на културната институция Илко Иларионов. По думите му вече са започнали репетиции на комедията на Иван Вазов «Двубой». Тя ще бъде режисирана от Димо Дешев.

След Нова година проф. Боньо Лунгов ще представи авторския си спектакъл «Телефонът». С това представление плевенските театрали ще участват във фестивал в Баня Лука. На плевенска сцена през 2012 г. ще се представи и младата македонска режисьорка от Скопие Александра Кардалевска. Тя ще гостува с руската комедия «Кокошка» от Николай Коляда. Плевенската публика ще има възможност да види и френската пиеса «Нахлуване» на Фредерик Зонтаг, която ще бъде режисирана от Стайко Мурджев.

В плановете на Илко Иларионов влиза и гостуване на плевенските актьори на сцената на театър «София» с постановката «Укротяване на опърничавата». От своя страна софийските актьори ще играят в Плевен «Суматоха», в която ще участва и актьорът Калин Врачански.

Предвижда се през месец февруари трима известни български актьори да участват в спектакъл, дело на нашия театър. Той се нарича «Вечеря за трима», а актьорския си талант в него ще покажат Аня Пенчева, Георги Кадурин и Ани Михайлова.

Актьорският състав на ДКТ «Иван Радоев» има ново попълнение от този сезон. Това е младата актриса Сияна Ковачева, която е завършила куклено актьорско майсторство, каза още Илко Иларионов. За най-малките зрители също има подготвена програма. Детските спектакли, които ще се поставят в Плевен, са «Вълшебната лампа на Аладин» и куклената пиеса «Динди». В момента се играе образователния спектакъл «История на парите», за децата ще има и специално коледно представление.

От ръководството на театъра се похвалиха, че през лятото са успели да ремонтират парната инсталация и да осигурят пълноценно затопляне на салоните.