Отпуснаха още 3000 лв. за Международното биенале Фодар
Отпуснаха още 3000 лв. за Международното биенале Фодар / archiv.DarikNews

На редовната си сесия в четвъртък, Общинският съвет взе решение да бъдат отпуснати още 3000 лева за провеждането на осмото издание на Международното биенале "Фодар".

Предложението внесе съветникът Иван Илиев като в мотивите си той посочва, че тази година в престижния фотофорум ще участват 1700 фотографии от 37 страни и във връзка със събитието предстои да бъде издаден каталог, ще има парични награди, както и двудневен семинар.

Според организаторите, предвидените в бюджета 6500 лева няма да стигнат, припомня Илиев. В предложението си за отпускане на допълнително 3000 лева, съветникът от БНД казва още, че Лауреатските дни "Катя Попова" и Биеналето "Фодар" са единствените две международни събития в културния календар на Община Плевен и с отпускането на тези пари от перо "Резерви" в раздела на Културния календар ще се гарантира успешното провеждане на събитието.

Предложението беше прието единодушно - без "въздържали се" и "против".

Над 200 са авторите, които ще участват със свои фотографии в осмото издание на Международното биенале "Фодар", което ще бъде открито на 26 април в ХГ"Илия Бешков".