Общество за нова България определи приоритетите си в образованието
Общество за нова България определи приоритетите си в образованието / netinfo

Основните си приоритети за развитието на страната ни прие на свое заседание политическа партия „Общество за нова България”. Това се казва в съобщение до медиите от Станчо Тотов, зам.-председател на партията. Образователната система, според членовете на „Общество за нова България”, страда най-вече от липсата на уважение и респект от страна на учениците към учителите и образователната институция.

Целите, за които ще работи партията в сферата на образованието, са въвеждане от първи клас като задължителен учебен предмет „Гражданско образование”, безплатни учебници за всички ученици, всеки ден по един учебен час задължителен чужд език, като обучението да започва от втори клас. От „Общество за нова България” ще работят за въвеждане на мандатност за директорите на училища – 2 мандата по 4 години, въвеждане на задължителна ученическа униформа във всички училища и връщане на оценяването на поведението в училище след завършване на основно образование.

Сред предложенията са и смяна на натовареността на учебната програма, като се натовари обучението в средното образование за сметка на началното и основното, по един учебен час за спорт всеки ден и започване на занятията с 10-минутни физкултурни упражнения като началото на учебните занятия да става след изпълнение на химна на България.

„Общество за нова България” предлага и въвеждане на задължителен час по изучаване на християнските традиции и обичаи с преподаватели, завършили „Богословие” с педагогически профил.