Литекс победи Спартак с 2:1 в контролна среща
Литекс победи Спартак с 2:1 в контролна среща / dariknews.bg

При равностойна игра, Литекс победи с 2:1 Спартак на стадиона в Ловеч. Това съобщи Тони Вашков-пресаташе на "Спартак-1919". Домакините поведоха в 25 мин.след неспасяем гол с глава на Иса. В началото на втората част тимът на Христо Стоичков стигна до втори гол. Той падна в 58мин.след разиграване в наказателното поле на плевенчани, при което топката бе центрирана към Жуниор на задната греда, който я свали към Иса и нападателят вкара за 2:0. В заключителните минути футболистите на Спартак създадоха няколко много опасни атаки.

Литекс победи Спартак с 21 в контролна среща
netinfo

В 84мин., Михаил Милчев със страхотен удар препарира Илко Пиргов за 2:1. В следващата минута отново Милчев проби отдясно и подаде към Краев, но удара му не доведе до изравняване. В 88мин. Краев получи втори жълт картон и бе отстранен от игра.

В следващата минута Спартак пропусна най-чистото си положение, след като Любомир Тодоров бе изведен сам срещу вратаря на Литекс но се забави да нанесе удар и пропусна да изравни резултата.

Дебюти с екипа на Спартак направиха юношата на синьо-белите Светлин Златарев, който се появи в игра в 65мин., и вратарят Ивайло Крушовски, който е юноша на ЦСКА.

Контролата беше изгледана от трибуните на градския стадион в Ловеч от новия изпълнителен директор на Спартак Ангел Бончев, от шефа на борда на директорите Кирил Тодоров и треньора Стефан Колев. Футболистите на Спартак бяха ръководени в тази среща от Николай Боянов.

Тони Вашков уточни, че в съставите на двата отбора са отсъствали голяма част от основните футболисти. Поради травми, от страна на отбора на Спартак в контролата не участваха Иво Иванов, Ивайло Раденцов и Владислав Василев.