levski
levski / obshtina pleven

На 7 ноември, кметът на Плевен Георг Спартански се срещна с Васил Василев - председател на Общобългарския комитет „Васил Левски”, и почетния председател на Общинския комитет „Васил Левски” – Васил Копчев.

levski
obshtina pleven

По време на срещата беше обсъдено създаването на нови клубове „Млади възрожденци” в Плевен, което е повод за посещението на Васил Василев. Теми на разговорите бяха патриотичното възпитание на младите българи и предстоящото честване на 140 години от Плевенската епопея. Васил Василев представи ново издание – Учебник по родолюбие за 1-4 клас, създаден от директора на Историческия музей в Добрич като алтернатива на съществуващите учебници за началния курс. Друга негова идея е откриването на книжарница „Родолюбие” в столицата, където се продават само книги на български класици на тази тематика. Намеренията са, такива книжарници да отворят врати и в други градове в страната.

Васил Василев и Васил Копчев учредиха в ХГ Колекция „Дарение на Светлин Русев”, клуб „Млади възрожденци” в Общинското средношколско общежитие. По-късно бяха поднесени цветя пред паметника на най-верния съратник на Апостола – плевенчанина Данаил Попов.