Днес става ясна присъдата за убийството на Мишел
Днес става ясна присъдата за убийството на Мишел / dariknews.archive

На 3 юни разширен съдебен състав от двама съдии и трима съдебни заседатели заседава по делото за убийството на 19-годишния Мишел Коцев.

Заседанията по делото бяха възобновени, след като Апелативният съд във Велико Търново отмени изцяло постановената по-рано присъда от плевенския съд от 6 години затвор за Мирослав Д., който уби Мишел с нож. В съдебната зала днес бяха представени последните доказателства и експертизи. Заключенията по изисканата съдебно-медицинска експертиза представи очният лекар доц. д-р Десислава Статева. Пред съда тя заяви, че обвиняемият Мирослав Д. е с късогледство от -2,25 диоптъра, и има лек астигматизъм. Това обаче не пречи на възприятията му. Вещото лице обясни, че този здравословен проблем води до замъглено зрение при разстояние над 3 метра. В съдебната зала бяха представени и заключенията от ДНК експертизата, и от морфологическото изследване на веществените доказателства.

19-годишният Мишел Коцев издъхна на място на 29 март 2014 г., на пътека между жилищните блокове в плевенския квартал „Дружба", след четири прободни рани с нож в тялото, нанесени от 17-годишния Мирослав.

Обвинението срещу Мирослав е, че като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил Мишел, като убийството е извършено с особена жестокост.