Девет медала и купа получиха възпитаници на отбора по авиомоделизъм в Левски
Девет медала и купа получиха възпитаници на отбора по авиомоделизъм в Левски / levski.press

На 17 и 18 май 2014 г. в Ловеч се проведоха националните ученически сътезания по авиомоделизъм и ракетомоделизъм, съгласно календара на министерството на образованието и науката, под егидата на двореца на децата в София и Българска федерация по авиомоделизъм.

Под вещото ръководство на ръководителя на „Автомоделен клуб"- Левски - Пламен Пенчев, младите авиомоделисти се представиха за пореден път блестящо. Те участваха в седем класа и се завърнаха с девет медала и купа за отборно първо място за деца, както и много грамоти.

Девет медала и купа получиха възпитаници на отбора по авиомоделизъм в Левски
netinfo

Ето и техните постижения:
Аркан Адем - Първо място в клас F1H планер теглен от корда с дължина 50м. и полетно време до 2мин.- 5 клас
Метин Ахмедов - 1во място и Емо Юриев - 3-то място в клас HLG планер с размах на крилете 50см.и полетно време 1мин. - 5 и 6 клас, Илиян Росенов е 7ми е в клас HLG

Братя Топалови -Теодор и Денислав са 2-ро и 3-то място в клас P30, модели с ластичен двигател, 6 и 4 клас и 4-то място за Деян Недков.

Теодор Топалов 3- то място клас RC планер -6 клас.
Стефан Георгиев за поредна пета година е 1-ви в клас тренкорд 1,5куб/см (скоростни модели) и с 3-то място в клас кордова акробатика.-7 клас

Сред юношите, след отлично представяне 2 - място в клас F1H планер зае Ваня Пламенова - 9 клас.

Тази година в сътезанията участваха отбори от 27 града от цялата страна с над 200 състезатели. Надпреварата беше оспорвана, но децата се представиха достойно във всички класове и с минимален брой наказателни точки спечелиха купата за отборно класиране пред тимовете на Шумен и Ловеч.

Ветерани - авиомоделисти от града изразиха благодарност към ръководителя на „Автомоделен клуб"- Левски и майстора на малките самолети и отправиха пожелание към малките шампиони за успешно завършване на учебната година.