Чакаме одобрение на програми за разкриване на 293 нови работни места
Чакаме одобрение на програми за разкриване на 293 нови работни места / Sofia Photo Agency

14 проектни предложения за регионални програми за заетост бяха разгледани днес по време на заседание на Комисията по заетост към областния съвет за регионално развитие. Той се проведе в Плевен под ръководството на зам.-областния управител на Плевен Тошко Гетов.

Проектите са на обща стойност 863 хил. лв. и ако бъдат одобрени, по тях ще се разкрият около 293 нови работни места в областта, допълни той. Регионалните програми са разработени от 9 плевенски общини, а вносител на една от тях е Областна администрация Плевен. Проектът й е свързан с поддръжката на парк «Кайлъка».

Основните дейности, които са планирани по регионалните програми, са свързани с поддръжка на съществуваща инфраструктура, най-вече на паркови пространства и зелени площи. Част от дейностите пък са свързани с лесоустройствени мероприятия, с охрана и опазване на общинско имущество - училища, детски градини и читалища. Програмата, внесена от община Искър, е за опазване на книжния фонд на читалищата.

Проектите на програмите трябва да бъдат представени за разглеждане в Министерството на труда и социалната политика до края на месец септември. Дали те ще бъдат включени в Националния план за действие по заетостта през 2011 год. и финансирани ще се разбере в края на 2010 год., уточни още зам.- областният управител Тошко Гетов.