7-годишна плевенска тенисистка трупа успехи на корта 
7-годишна плевенска тенисистка трупа успехи на корта  / dariknews.archive

Учениците от СОУ „Иван Вазов" - Плевен непрекъснато се изявяват в сферата на спорта и постигат редица успехи. Поредното спортно признание за училището е заслуга на Росица Денчева от 1 в клас, която вече има много награди по тенис и наскоро прибави към тях ново допълнение в колекцията си, информира Силвия Тачева от 11 клас на СОУ"Иван Вазов".

На 7 и 8 февруари 2015 г. в столицата се проведе традиционният турнир „Зимна купа 2015", организиран от софийския клуб „Малееви". До участие в надпреварата се допускат момичета и момчета до 10 години. Форматът е един сет до 4 гейма, като е предвиден и утешителен турнир. В оспорваното състезание се включиха 65 деца от цяла България. За всяка от двете групи - момчета и момичета, бяха определени по четири призови места. С безупречната си игра плевенчанката Росица Денчева победи всичките си опоненти - дори и по-големите от нея, и заслужено зае първо място и получи купата в категория момичета.

Това не е първият триумф на първокласничката. Още 5-годишна при участието си в инициативата „Бъди в Devin форма" Росица прави впечатление с играта си на всепризнатия експерт Никой Манчев. В края на миналата година малката тенисистка показа, че е добра, и на турнира „Тенис 10" и завоюва първо място в „Турнира на шампионите" при момичета до 8 години.

За постижението си, което е изключително сериозно за момиче на нейната възраст, Роси е наградена и от посланика на САЩ Марси Рийс, президента на БФТ - Стефан Цветков, както и от представители на генералния спонсор на турнира - Garanti Koza. Първокласничката получи купа и едномесечна тренировъчна стипендия за комплекса „Koza World of Sports" в Истанбул, от която ще се възползва това лято.