Връщаме стрелките на часовниците с час назад
Връщаме стрелките на часовниците с час назад / netinfo
На 26 октомври ще се извърши връщането към астрономическото часово време. Това ще стане в 04.00 часа сутринта българско време. Тогава Националната скала за време ще се измести с един час назад, съобщиха от Българския институт по метрология.

Връщането на стрелките на часовника с един час назад докарва умствено превъртане на две трети от населението. То засяга предимно полицаи и началници, тъй като те са подложени на огромен стрес. От смяната на времето се оплакват и хората с по-лабилна психика, емоционалните и чувствителни личности. Един час сън повече, но и месец лечение предвиждат лекарите след възстановяване на астрономическия ритъм на часовниците. Съветът е хората, подложени на силен стрес, поне в продължение на месеца да взимат витамини и специалната аминокиселина аргинин.

България въвежда лятното и зимното часово време с постановление на Министерския съвет от 1979 година. За първи път лятно и зимно часово време въвежда Великобритания още през 1908 г., за да се използва по-пълноценно дневната светлина през лятото.