Внесоха при кмета Азис 1500 подписа срещу паркинг в центъра на Кърджали
Внесоха при кмета Азис 1500 подписа срещу паркинг в центъра на Кърджали / netinfo

Минидетски автомобили, пожарни коли и вертолети блокираха за 40 минути днес излаза на паркинга пред търговския комплекс „Орфей" в центъра на Кърджали пред погледа на граждани, полиция и журналисти. Това беше формата на протест, която бяха избрали от Инициативния комитет срещу разположението на паркинга на това възлово за областния център и за отдих място.

Днес протестиращите връчиха в кметската канцелария 1500 подписа за  запазване на пешеходната зона в центъра на Кърджали. Те настояват кметът Хасан Азис да спази обещанието си и да затвори паркинга пред търговски комплекс „Орфей", който блокира свободното движение на пешеходците и майките с детски колички в пространството за отдих.

Междувременно някои от колите, паркирани на паркинга, започнаха да излизат от него, преминавайки върху минимоделите, което определено предизвика негодуванието на протестиращите, сред които имаше и майки с колички и деца в тях. Искахме да подскажем на местната власт, че на това място трябва да се играе и  почива, не да се паркира, каза пък председателката на Инициативния комитет Веселина Юрукова. Стана ясно, че инициативата „Да запазим пешеходната зона" се популяризира и в социалната мрежа Фейсбук, и е подкрепена от младежката организация на ГЕРБ, чийто представител е самата Веселина Юрукова.