ВМРО блокира пътя към границата с РС Македония при Гюешево. Това съобщават от пресцентъра на движението.

вмро блокада
ВМРО пресцентър


"Блокадата ще продължи неопределено време. Ние от ВМРО сме категорични, че предателският акт на 47-ото НС от 24 юни миналата година трябва да бъде напомнян непрекъснато. Нищо не е забравено! Нищо не е простено", допълват от ВМРО.

Пътят от Кюстендил към Гюешево е блокиран от коли и симпатизанти на ВМРО. Това е основната пътна артерия между София и Скопие. Актът е символичен и цели да покаже, че пътят на РС Македония към Брюксел трябва да бъде спрян, докато езикът на омразата и гоненията срещу македонските българи не бъдат прекратени.

"Предателите, които управляват България явно не знаят, че когато ти забият нож в гърба, не се кланяш. Неслучайно на този ден ние сме тук в местността Сенокос. Една година след приемането на позорното френско предложение.

БГНЕС

Тук, преди 10 г. направихме този паметен знак. Една време тук са се събирали смелите мъже, които са се биели за свободата и българщината в Македония", заяви по време на блокадата почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов.

От ВМРО твърдят, че петъчната им акция е предупреждение към "националите предатели", като това е първият ход, който ще предприемат.