Велбъжд се готви да приземи Оборище
Велбъжд се готви да приземи Оборище / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Амбицирани да играят добре и да спечелят точки от един от кандидатите за "Б" група- "Оборище"- Панагюрище са от ФК "Велбъжд". Двата отбора се изправят един срещу друг в неделя, в първият пролетен кръг от Югозападната "В" група.
"Не сме все още готови, през тази седмица трябва да изясним стартовия състав. Пробвахме и нова схема, с 3 защитници в последната контрола. Предстои ни сериозна и здрава битка, с отбор с големи амбиции и се надявам, че ще ги приземим на земята и ще покажем добра и борбена игра. В Кюстендил с всички лидери сме се представяли добре и срещу Панагюрище ще е така и ще вземем точки от този мач", заяви старши треньорът Юлиян Кръстев. Той изрази задоволство от подготовката и факта, че в съблекалнята има добър колектив.
През зимната пауза, "Велбъжд" привлече само 1 футболист, към момента- Георги Тодоров, а се раздели с 4- ма титуляри- Александър Димитров, Христо Гоговски, Иво Самарджиев, Станимир Благоев.
"Велбъжд не е клуб, който взима футболисти на килограм или ще си позволи да вземе някой, който ще струва финансово повече от кюстендилците в отбора. "Велбъжд" никога няма да вземе играчи над 30 г. Ние сме клуб с добра школа и се опитваме да вкарваме всяка година по 1- 2 юноши, които да налагаме, за разлика от други клубове, които взимат футболисти на пределна възраст, играли в А и Б група. За мен това е грешно и тази група трябва да стане за футболисти до 23 г., с двама - трима по - опитни играчи. Другото е губене на време и пирови победи, че си бил някой. За мен е важно да играем привлекателен футбол и се надявам да идват повече кюстендилци, да гледат мачовете на отбора, в който играят кюстендилци. Дали ще сме 6, 7 или 8, да ще търсим по- предна позиция, но не на всяка цена", коментира Кръстев преди старта на пролетния полусезон.