Филип Миланов
Филип Миланов / Влади Владимиров
Един от най- добрите дискохвъргачи в света е на подготовка в Кюстендил. Белгиецът Филип Миланов, който е с корени от Кюстендил тренира с баща си и негов личен треньор- Емил Миланов. Двамата провеждат част от подготовката на лекоатлета за Световното първенство в Лондон, на стадион “Осогово”. Планират и процедури в спортно- възстановителния център. Квалификациите в хвърлянето на диск са на 4- ти август, а финалът на 5- ти.

Филип Миланов е 4- ти в световната ранглиста за сезона в хвърлянето на диск, с резултат 67, 05 м. Негов е националния рекорд на Белгия- 67, 26 м. Той спечели първото място на турнира от Диамантената лига в Китай. Завърши трети на надпреварите от лигата в Осло и Лондон, а в Стокхолм бе 4- ти в класирането. Миланов ще е участва и във финалния турнир от Диамантената лига в Брюксел, на 1- ви септември.
Белгиецът, с кюстендилски корени е световен вицешампион от първенството в Пекин 2015 и европейски вицешампион от Амстердам 2016 г.

Филип Миланов ще тренира в Кюстендил 7 дни. Той и баща му Емил Миланов, изразиха надежда, че ще бъде направено всичко възможно, за да се ремонтира стадион “Осогово” и особено лекоатлетическата му писта. Емил Миланов е един от най- добрите български състезатели в хвърлянето на диск, като е подготвян от Константин Сотиров.
 
Дарик- Кюстендил