Съветниците в Кюстендил ще гласуват Бюджет 2016 на общината
Съветниците в Кюстендил ще гласуват Бюджет 2016 на общината / Иво Кирилов, Дарик

Бюджетът на община Кюстендил за 2016 г. ще бъде разгледан на предстоящата сесия на Общински съвет, това съобщи председателят на местният парламент Иван Андонов.

„Преди 3 години бюджета не бе приет и това затрудни много работата на общинска администрация. Според мен сега представеният бюджет е умерен, балансиран, позитивен и реалистичен.Основен акцент в работата на общинска администрация Кюстендил и през тази година ще остане образованието, социалните дейности, подпомагането на социално затруднените хора, икономическите приоритети и туризма", заяви Иван Андонов. Приходната част заложена през 2016 г. е 37 736 000лв.


„Надявам се приходната част да бъде и по- голяма. Чрез проектите , които разработва община Кюстендил, както и чрез събираемостта на данъците. Имаме надежди и за повече туристи в нашия град. Земеделието също търпи развитие", допълни Андонов.
Съветниците ще гласуват и отпускане на финансова помощ от 3056 лв. за късометражният филм „Враг на свинята". Средствата са за участие на създателите на филма на фестивали в чужбина.


На предстоящата сесия ще бъдат разгледани 36 докладни записки, като сред тях са: Отчетът на дейността на общинските предприятия за 2015 г., ще се гласува Общинският годишен план за младежта, 3 решения за промени в списъците на общинските жилища и приемане на програма за управление на общинската собственост.

Сесията ще се състои на 28 януари от 14 часа.