Повече от 2 седмици няма и следа от 17-годишната Ивана от Дупница. От полицията обявиха, че издирването на терен се прекратява, за да се продължи с други способи, а родителите й не спират да я търсят, като отправиха апел към нея, ако ги гледа някъде: "Нека се върне при нас, при семейството си, няма да има никакви последици няма да й се караме. Нека и всеки, който я види, да се обади в най-близкото полицейско управление"Пред NOVA майката и бащата на Ивана благодариха на всички, които са се включили до момента в издирването.

Според тях детето им е било ядосано, заплашено и е решило да си тръгне от училище. "Поискала е да ми се обади от телефона на случайна жена пред болницата, но точно в този момент аз не можах да помогна на детето си в най-трудния й момент, защото телефонът ми е давал заето, аз говорех с класната й да отида да й прибера нещата от училище", разказа разтревожената майка Мария. 

"Ядосали са я и затова си е оставила нещата и си е тръгнала", допълни бащата Георги. По думите му тя е била афектирана и от заплахи за напускане от училище, както и че може да премине към самостоятелна форма на обучение. "Не са взети никакви мерки от директорката, че Ивана е тормозена", заяви той.

„Държали сме връзка с училището за поведението ѝ, всеки път, ако е имало сигнал, сме разговаряли с директорката. Уведомили сме какви мерки са взети - посещавали сме детски психолог и психиатър, не е диагностицирана”, посочи майката.

Притеснените родители споделиха, че Ивана е изчезвала и преди при една тяхна разходка до Благоевград, но е била намерена много бързо: "Баща й я намери след 2-3 часа, много бързо, на гарата в Благоевград". 

Те споделиха, че има много спекулации в интернет, много неверни информации. Нямат информация за социалните й мрежи, но не са сигурни дали Ивана е сменила профилната си снимка във Facebook сама, дни след като изчезна.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня