гкпп ГЮЕШЕВО
гкпп ГЮЕШЕВО / netinfo
Петима афганистанци са заловени при опит да преминат ГКПП- Гюешево вчера. Те са били в каросерията на товарен автомобил, управляван от македонски гражданин. Става дума за 1 дете, 1 жена и 3- ма мъже, но комуникацията с тях е много затруднена, научи Дарик. Те не могат да си кажат името, не се знае на този етап и възрастта им.
 
Образувано е досъдебно производство по чл. 279 от НК, а за шофьора на автомобила по чл. 280. Продължава работата по случая на наблюдаващият прокурор. Най-вероятно петимата бежанци ще бъдат изправени пред съда утре, съобщиха за Дарик от Районна прокуратура- Кюстендил.

Чл. 279, ал. 1 от НК: Който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от 100 до 300 лева.

Чл. 280, ал. 1: Който преведе през границата на страната отделни лица или групи от хора без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба от 5000 до 20 000 лева.
 
 
Дарик- Кюстендил