Кюстендилка е капитан на националния волейболен отбор U19, който се класира за ЕП
Кюстендилка е капитан на националния волейболен отбор U19, който се класира за ЕП / Тони Тончев

Националният отбор на България за девойки старша възраст (U19) се класира за Европейското първенство по волейбол за тази възраст, което ще се проведе от 27 август до 4 септември в Словакия и Унгария. Капитан на отбора е кюстендилката Моника Кръстева / №7 /. Тя започна кариерата си във "Велбъжд", след което таланта й бе забелязан и тя бе привлечена в звеното "Олимпийски надежди" в София, а в момента е волейболистка на "Левски".
Националният отбор, воден от Димо Тонев записа трета победа от три мача в квалификационна група Е, на която бе домакин в столичната зала "Христо Ботев". В дербито за първото място българските момичета се наложиха с 3:2(25:22, 23:25, 25:20, 23:25, 15:8) срещу Финландия след повече от 2 часа здрава битка (126 мин).
Така с три победи, над Норвегия, Естония и Финландия, и 7 точки България си спечели първото място и директно класиране за еврофиналите.
Капитанът Мониа Кръстева отбеляза 19 точки (1 блокада, 42 % в атака), а влязлата като резерва Алекс Миланова добави 17 (4 аса, 52 % в нападение), информира сайта bgvoleibol.com.