Кирил Калфин: БСП и ДПС отхвърлиха нашето предложение за регион- чужбина
Кирил Калфин: БСП и ДПС отхвърлиха нашето предложение за регион- чужбина / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Несправедливост, нарече получаването на мандат от ДПС в Кюстендилски регион, водачът на листата на ГЕРБ и областен координатор Кирил Калфин. 20 000 срещу 800 гласа и по един депутат от ГЕРБ и ДПС.
"Знаете кой готви Изборния кодекс и с каква демагогия- срещи, покани към граждансик организации, обсъждания и така се получи, че след взаимни отстъпки БСП и ДПС, с помощта на "Атака" го приеха в този му вид. Ние предложихме преди второто четене- обособяването на регион- чужбина, но те го отхвърлиха. Не можаха ли да видят методиката, аномалиите? Не важно, кой ще е депутата на ДПС- Бат Сали или Кака Салийка, несправедливо е съотношението 20000/ 800", коментира Кирил Калфин, завършвайки, че закона е лош, но трябва да се спазва. Калфин се ангажира с промени в " това недоносче"- Изборния кодекс. Той припомни и една своя стара идея за въвеждане на стимули за гласуване, които да са решаващи за дадена административна услуга, при други равни условия. Кирил Калфин е на мнение, че е необходимо задължително гласуване и мажоритарен вот.
Избраният за нов мандат като депутат Кирил Калфин, определи отбора на ГЕРБ, като една добре смазана машина и отчете победата на листата в Кюстендилска област и във всички градове над основния противник БСП. ГЕРБ е първа сила дори в село Невестино и взима 84 гласа в община Трекляно, при само 19 през силната за ГЕРБ 2009 година.
"Хората ни се довериха, довериха се на ГЕРБ и оцениха нашето управление като по- добро от това на тройната коалиция през последната 1 година. Повярваха ни, но не достатъчно за самостоятелно правителство.

"На всички срещи през последния месец предупреждавахме, че ниска избирателна активност, ще подмени вота на хората. Сега колежката Манолова обръща пирамидата и иска Бат Сали да бъде оттеглен от ДПС и да влезе втората в листата, нейна приятелка. Не, проблема е друг- 20 000 не е равно на 800 гласа, има подмяна на вота. Кирил Калфин отново ще е депутатът с най- много гласове", коментира вторият в листата на ГЕРБ Емил Гущеров.