Каратеките на Мак Доналд с 11 отличия от Gazi Baba Open
Каратеките на Мак Доналд с 11 отличия от Gazi Baba Open / netinfo

11 състезатели от карате клуб „Мак Доналд"- Кюстендил завоюваха 2 златни, 6 сребърни и 3 бронзови медала от международния турнир "Gazi Baba Open" в Скопие, Македония. В него взеха участие над 450 състезатели от 5 държави- България, Македония, Косово, Черна Гора и Словения.

Най- малкият състезател на КК „Мак Доналд" - Антон Иванов на 6 год., участва за първи път на състезание и завоюва златен медал на макевара и бронзов в дисциплина ката. Ралица Георгиева също дебютира на състезанието и спечели два сребърни медала, на ката и макевара. Мирослав Ледеров и Йоана Иванова се наредиха на 5-то място на ката и на кумите.

При старшата възраст, Изабел Ризова зае 2-ро място в дисциплина кумите и 5-то място в дисциплина ката. Васил Павлов се нареди на второ място в дисциплина ката и на 3-то място на кумите. При младежите Елизабет Ризова и Мария Десислава Плачкова се класираха на второ място в дисциплина кумите, а Александър Бараклийски завоюва бронзов медал в същата дисциплина.

Отборно ката в състав- Васил Павлов, Благовест Кирилов и Крум Плачков, каратеките на "Мак Доналд" заеха първо място.

"Благодарим на нашите приятели от клуб „Тигър"- Скопие за поканата и отличната организация на състезанието. Доволна съм от представянето на нашите състезатели. При по-големите имаше силна конкуренция, но въпреки това успяха да се качат на почетната стълбичка. За най-малките, които участваха за първи път, мога само да кажа, че показаха страхотна игра и желание за победа", коментира треньорът Диляна Владимирова.