Камери, осветление и повече полицаи в ромския квартал Изток иска Петър Паунов
Камери, осветление и повече полицаи в ромския квартал Изток иска Петър Паунов / netinfo

  За поставяне на камери, осветление и засилване на полицейското присъствие в ромския квартал на Кюстендил настоява адвокат Петър Паунов. Той обсъди идеите си на среща с директора на ОДП- Кюстендил, комисар Чавдар Караджов. Паунов писмено ще сезира полицията, за да се направи обследване на града и по- специално на квартал "Изток". Целта е да се определят най- точните места за поставянето на камери и засилване на осветлението. 

  "Разбрах, че в полицейския участък в ромския квартал има назначени 16 полицаи и при възможност щата ще бъде увеличен, чрез съответните конкурси. Хората от ромски произход, които имат желание да бъдат сержанти и да работят в местния участък могат да участват при равни условия. Аз бих призовал общината да се включи със средства за да се разкрият повече щатове към дирекцията на полицията, тъй като на този етап усилията, които полагат общинските органи за опазване на реда и общинското имущество са неефективни", заяви Петър Паунов.

   "Постоянно ставаме свидетели на вандалщини в центъра на града. Истински респект човек може да получи от полицай, а не от общинска охрана и виждаме резултатите от това", допълни Паунов.