Израелската изпълнителка Лиора ще е гост на Празника на черешата в Кюстендил
Израелската изпълнителка Лиора ще е гост на Празника на черешата в Кюстендил / Община Кюстендил

Още един изпълнител ще има на заключителния концерт на Празника на черешата в Кюстендил и това е израелската изпълнителка Лиора Симон. Тя е представяла Израел на Евровизия.
"В партньорство с приятелите ни от Израел ще предложим концерт на високо ниво. Скоро ще Ви представим и водещия, когато сключим договор с него", каза кметът Петър Паунов.
В концерта си Лиора съчетава израелски песни с вълнуващи вокални изпълнения, с песни на английски, испански, френски, италиански, идиш, триполитански - от бащината си къща. Заедно на сцената с Лиора свирят трима инструменталиста. Певицата изпълнява любимите си песни, включително "Амен", с която представя Израел на Еврoвизия през 1995 г. В последствие тази песен се превръща в своеобразен химн на еврейските общности по света.
През последните години Лиора е имала множество прояви в Канада, Австралия, Аржентина, Уругвай, Еквадор, Чили, Венецуела, Мексико, Франция, като всичките й концерти се радват на огромен успех.
Лиора винаги ангажира публиката в изпълненията си, превръщайки ги в своеобразна комуникация с аудиторията в типичната за нея атмосфера.
Преди концерта си в Кюстендил Лиора Симон ще изнесе концерти и във Велико Търново и Бургас.
Юголегендите от рок група „Хари Мата Хари"са другите участници в Празника на черешата, за което вече Ви информирахме. Те гостуват за първи път в България. Концертът е на 28 юни, на пл. „Велбъжд" от 20:00 часа.
През 2006 година групата печели 3-то място на Евровизия с песента „Лейла", композирана от Желко Йоксимович, а през годините е печелила най-авторитетните статуетки за хитове, популярност и албуми на територията на бивша Югославия.

Израелската изпълнителка Лиора ще е гост на Празника на черешата в Кюстендил
netinfo