Иван Андонов е единствената кандидатура за председател на ОС- Кюстендил
Иван Андонов е единствената кандидатура за председател на ОС- Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Иван Андонов е единственото предложение за председател на ОС- Кюстендил и през следващия 6- месечен мандат. Андонов, който заемаше и досега поста бе номиниран от съветника от БСП Мая Шишкова. Предстои тайно гласуване.
Сесията се ръководи от зам.- председателят Ангел Джонев, като по негово предложение тя започна с едноминутно мълчание в памет на починалия президент на България д- р Жельо Желев.
Допуснати да присъстват на заседанието са трима от протестиращите срещу продажбата на Чифте баня, сред тях депутатът от "Атака" Илиян Тодоров и общинският председател на партията Владислав Лехчански.
През последните 6 месеца, Общински съвет- Кюстендил е провел 5 заседания, като са разгледани 153 докладни, от тях 7 са били внесени от общински съветници, останалите от кмета Петър Паунов. Съветниците са работили общо 11 часа и 58 минути, като най- дългото им заседание е било- 3, 23 часа, а най- краткото-1, 42 ч. Сред най- активните съветници са Младен Ризов, Кирил Станчев, Мая Шишкова, Стоян Стоилов, Атанас Кирилов и Вася Пешева.
Като председател на ОС, Иван Андонов е приел 215 граждани.
"През тези 6 месеца работихме в колегиална атмосфера, в дух на сътрудничество с общинска администрация. Водещото бе да работим ефективно за доброто на жителите на община Кюстендил", каза в отчета си Иван Андонов.