И македонски търговци се пререгистрират в Кюстендил. Срокът се удължава
И македонски търговци се пререгистрират в Кюстендил. Срокът се удължава / Дарик Кюстендил, архив

С една година се удължава пререгистрацията на търговците в Търговския регистър на Агенцията по вписванията.  Срокът влиза в сила от първи януари промените в Търговския закон се  обнародваха в броя на Държавен вестник от 28-ми декември.

Пред гишетата в Кюстендил продължават опашките, тъй като много от търговците не бяха разбрали за 12-месечното удължаване."Почти час ми отнема пререгистрацията. Изчаквам също да си получа и заявлението, което ми издават. Набавянето на документи не отнема време, но аз така и не разбрах каква е причината за тази пререгистрация", коментира едноличен търговец в таксиметрова компания в Кюстендил.

Пререгистрация извършваха и еднолични търговци от Крива паланка, Македония  с превозвачески фирми, регистрирани преди 4 години във фирмено отделение на Кюстендилски окръжен съд.

Търговските дружества и еднолични търговци, все още регистрирани във фирмените отделения към окръжните съдилища, са задължени да извършат пререгистрация в Търговския регистър към Агенцията по вписванията.