Дупница е залята от фалшиви бюлетини
Дупница е залята от фалшиви бюлетини / netinfo

Жалба за незаконна агитация до Министъра на вътрешните работи Румен Петков,  ЦИКМИ и Окръжна прокуратура Кюстендил изпратиха от предизборния щаб на БСП Дупница.

 В общината се разпространяват голям брой образци на бюлетини с отметки върху определени кандидати. Бюлетините се разпространяват в центъра на Дупница, крайните квартали,  в селата Гармада, Крайни дол, Яхиново, Джерман. Според ОИК Дупница те са точно копие на образците, изготвени от комисията като шрифт, печат, текст. Върху тях са поставени отметки за двама от кандидатите за кметове на община Дупница. В бюлетините за листите за общински съветници са поставени също отметки върху номера на няколко от кандидатските листи.

 От БСП настояват в най- кратък срок да се изясни как точни копия на изборните бюлетини се разпространяват , след като информация за това имат само определен брой длъжностни лица.

Вчера при рутинна проверка на изхода от Благоевград, полицаи спират лек автомобил "Опел Вектра", управляван от 29 г. дупничанин. Той е превозвал образци на изборни бюлетини за кандидат-кметове на община Дупница. Бюлетините са иззети.