Д-р Силвия Попова, Йорданка Тасева, Снежана Помакова от Майчина любов в 7-мо ОУ
Д-р Силвия Попова, Йорданка Тасева, Снежана Помакова от Майчина любов в 7-мо ОУ / Влади Владимиров
12 ученици от 7-мо ОУ “Ильо Войвода”-Кюстендил получиха подкрепа от женското дружество “Майчина любов”. Деца, с изявени дарби, от 1-7 клас бяха подпомогнати в обучението им, с по 100 лв. Средствата са осигурени от вече покойната Лили Шмидт- почетен гражданин на Кюстендил и дългогодишен дарител, чрез зам.-председателя Йорданка Тасева и от кюстендилката Елиза Дрингова, която работи в Англия.

Дарението в 7-мо ОУ направиха зам.-председателите на “Майчина любов” д-р Силвия Попова и Йорданка Тасева, и председателят на Ревизионната комисия Снежана Помакова.
 
Връзката между “Майчина любов” и 7-мо ОУ става благодарение на децата от клуб “Журналист” в училището, с ръководител учителя по български език и литература Аделина Исакиева, които преди 3 години пишат за дружеството и за възрожденската му мисия.
 

Грамота от 7ОУ за Майчина любов
Влади Владимиров

​​​​​
“Децата, добрите ученици са бъдещето на България, което ние искаме да подкрепим. Досега, основно подкрепяхме възрастни хора, с хранителни пакети. Без Лили Шмидт, тази акция би била невъзможна. За в бъдеще акциите ни сигурно ще се затегнат, защото кюстендилци не даряват много средства”, коментира Йорданка Тасева.

Дамите от “Майчина любов” се оплакаха, че след смъртта на Лили Шмидт, от германската благотворителна организация, чрез която дарителката помагаше на родния си край, са прекъснали контактите си с тях.
Дарик- Кюстендил