Децата от 6-то ОУ в Кюстендил закриха летния си градски лагер
Децата от 6-то ОУ в Кюстендил закриха летния си градски лагер / Дарик- Кюстендил

Жегата навън не уплаши малките ученици от Шесто основно училище „Свети Паисий Хилендарски" и те закриха своя летен градски лагер. Отбелязаха го на открито, под сенчестите дървета в двора на училището, с много игри, смях и добро  настроение. Учителите бяха подготвили още от ранни зори изненади за своите ученици. Най-нетърпеливите и ранобудни деца се заеха с издигането на палатковия лагер, който вече става запазена марка на училището. Скоро и пространството около палатките се изпълни с празнична украса, изработена от децата по време на лагера. Из целия двор се носеха летните „хитове" на ВГ „Калпазани".

Децата, разделени на три отбора, тичаха с откривателските си карти из разпръснатите из училищния двор постове и събираха своите „съкровища". Журито строго съблюдаваше за спазване на предварително зададения маршрут. Редувайки игри, танци, карнавално дефиле, грим, игра в палатките и около тях, децата неусетно стигнаха до края на лагерния ден. Изморени и огладнели, те  измайсториха  най-вкусните, здравословни и красиви ваканционни сандвичи, които похапнаха с голям апетит.

За пореден път учителите в това училище доставиха радост на своите ученици . Те са убедени, че през оставащите ваканционни дни децата ще продължават да откриват чудесата около себе си и ще изпълнят времето си с настроение и игри.