Четирима бягат от полицията с крадено Ауди, преспиват в ареста
Четирима бягат от полицията с крадено Ауди, преспиват в ареста / Дарик- Кюстендил, архив

Обявен за издирване от Испания лек автомобил "Ауди" е установен  от дупнишки полицаи тази нощ. Четиримата мъже, пътували с автомобила  са задържани. Водачът на лекия автомобил не се подчинява на подаден сигнал със стоп палка от служители на реда за спиране и извършване на проверка, усилва скоростта и прави опит да избяга.

След организирането на незабавни заградителни мероприятия и невъзможност да избяга, автомобилът спира и возещите се в него четирима мъже хукнали да бягат в различни посоки, информират от ОД МВР- Кюстендил. След по-малко от час са задържани в района на старата автогара на Дупница. Мъжете на 18, 20, 24 и 30 години са от Бобов дол и ще останат 24 часа в полицейския арест.

Автомобилът е оставен на съхранение в РУП Дупница. При последвалите проверки полицаите установили, че той е заявен в Шенгенската информационна система, за издирване от Испания. Четиримата задържани мъже заявили, че са го купили от български гражданин. Ромите са известни на полицията като извършители на кражби, сред тях има и осъждани. Работата по случая продължава РУП Дупница.