50 деца и трима национални състезатели от СК Евротрамп
50 деца и трима национални състезатели от СК Евротрамп / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Децата, които тренират скокове на батут в Кюстендил демонстрираха част от наученото на Коледното празненство на спортен клуб "Евротрамп", пред препълнена зала от родители и гости. В клуба тренират между вече близо 50 деца . Най-малкото от тях е на 4 години, а най- голямото е на 15 г. Състезателите са 15.

50 деца и трима национални състезатели от СК Евротрамп
netinfo

50 деца и трима национални състезатели от СК Евротрамп
netinfo

"Клубът е горд, че през тази година, трима от неговите състезатели бяха включени в националния отбор на България, а те от своя страна защитиха достойно мястото си в него и постигнаха много добри класирания в международните участия и на Световното първенство в Дания. Това са Кристияна Кръстева, Яна Николова и Еманоил Валентинов", сподели президентът на клуба Иво Кръстев. Класацията на "Евротрамп" за 2015 г.:
Еманоил Валентинов - Пето място на синхрон, във възрастова група 11-12 годишни момчета на Световно първенство в Одензе, Дания. Деветнайсети в индивидуалната надпревара на голям батут. Абсолютен Републикански шампион, във възрастова група 11-12 год. момчета и Републикански шампион на Държавното първенство в същата възрастова група в синхроните. Второ място на Международен турнир по скокове на батут във Валядолид, Испания.

50 деца и трима национални състезатели от СК Евротрамп
netinfo

Яна Николова - 15 -то място в индивидуалното класиране във възрастова група 11-12 годишни момичета на Световно първенство по скокове на батут в Одензе, Дания. Абсолютен Републикански шампион на Държавното първенство по скокове на батут, във възрастова група 11-12 годишни момичета. Трето място в индивидуалното класиране на Международен турнир по скокове на батут във Валядолид, Испания.
Кристияна Кръстева - Второ място на Държавното първенство по скокове на батут, Първо място на Държавно първенство в синхроните. Деветнайсто място на синхрон, във възрастова група 15-16 годишни момичета на Световно първенство в Одензе, Дания. Трето място - синхрон на Международен турнир по скокове на батут в Санкт Петербург, Русия и трето място на международен турнир по скокове на батут във Валядолид, Испания.
Еманоил Валентинов бе номиниран и избран от журналистите за "Спортист №3 на Кюстендил за 2015 година".

50 деца и трима национални състезатели от СК Евротрамп
netinfo

"Горди сме, че състезател по батут, за трета поредна година участва в тройката на най-добрите спортисти на Кюстендил. Това означава само едно - усилията и труда на треньорите и състезателите са в правилната посока. Трябва много постоянство, дисциплина, успехите ни задължават. Тепърва започваме да катерим високия връх и ние, спортисти, треньори и състезатели знаем това. Искам да благодаря на децата, че са всеки ден в залата, че не се отказват. Благодаря на родителите, че ни подкрепят, че са избрали децата им да спортуват нашия спорт, че ни се доверяват. Не мога да деля треньорите на първи или втори. Аз съм щастлив, че работим с такива сърцати хора, които са неотлъчно до децата, които влагат всичко от себе си, за да има този дух в клуба и отбора, да има тези постижения и класирания.

50 деца и трима национални състезатели от СК Евротрамп
netinfo

Ангелина Богословова работи с по- малките, тя е толкова внимателна и грижовна към тях. За всяко дете има вода, кърпичка, добра дума. Асен Стоицов се е доказал като един най- добрите треньори по батут в България, показват го постиженията на състезателите ни. Знае всичко за всеки един от тях, знае кога са болни, какви проблеми имат, с него децата споделят повече отколкото с нас родителите. И на двамата им желая много здраве, благодаря им от името на децата и родителите, надали някой председател на клуб може да се похвали с такъв уникален тандем, такъв екип като тях двамата. В нашия спорт е трудно, това е спорта на космонавтите. Тук трябва да имаш освен невероятна физическа подготовка, но и да преценяваш и реагираш за части от секундата когато си там, горе във въздуха. Това възпитава децата в бързи реакции, в концентрация, в светкавично мислене, в невероятна дисциплина", заяви президентът на клуб "Евротрамп" Иво Кръстев. Кръстев е и международен съдия, на последното Световно първенство съдийства и като Главен съдия в една от категориите, както и на редица международни турнири и първенства, едно от които бе Европейските олимпийски игри в Баку.
Ръководството на клуба се старае да не липсва нищо на състезателите. Доставени са четири нови батута "Евротрамп", най-висок клас. Има мини батут "Евротрамп", екипи, уреди за разпускане.

50 деца и трима национални състезатели от СК Евротрамп
netinfo

Състезателите завоюваха 9 медала - 5 златни, 2 сребърни и 2 бронзови от първия кръг на Републиканското първенство през юни в София, а през октомври на финала отборът на Кюстендил излъчи 5 републикански шампиона и донесохме - 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала.
Всички деца от клуба получиха подаръци от Дядо Коледа. Допълнителни награди получиха и тримата национални състезатели. В клуба по батут са добре дошли всички деца, няма ограничения за възраст, пол, физически умения и килограми. Само едно е важно, те да имат желание да спортуват.

50 деца и трима национални състезатели от СК Евротрамп
netinfo