Зрелищни дрифт тренировки на хасковския картинг
Зрелищни дрифт тренировки на хасковския картинг / DarikNews

Над 40 пилоти, сред които и 5 екипа от Хасково и Димитровград, участват в зрелищните дрифт тренировки на картинг пистата в Хасково. 25 бяха те във вчерашния ден, за днес се очакват още, като изискването е да имат съответния лиценз от федерацията. Атрактивните гонки са без състезателен характер. Това са последните тренировки преди републиканското първенство по дрифт, което започва идната седмица. То е в два кръга, като домакин на първия е София, а вторият ще се проведе в Хасково на 8 и 9 юни.

Зрелищни дрифт тренировки на хасковския картинг
netinfo

На 20 и 21 април хасковската картинг писта за първи път ще е домакин на кръг от шампионата Тайм Атак само месец след началото на сезона му. Според регламента, Тайм Атак е мероприятие с автомобили с цел постигане на най-добро време за една обиколка на писта по време на квалификацията и постигане на по-добро общо време от прекия съперник/съперници във финалите. Могат да участват серийни и автомобили без ограничение на марка, модел, година на производство, но с ограничени модификации по тях. Автомобили с изцяло или частично тръбна конструкция нямат право на участие. Колите са в три класа, според кубатурата на двигателите монтирани в тях: до 1 600 куб. см включително - клас S1, от 1 601 куб. см до 2 000 куб. см включително - клас S2 и над 2 000 куб. см. - клас S3.

Зрелищни дрифт тренировки на хасковския картинг
netinfo

За участие се допускат лица, навършили 18 години, с валидна шофьорска книжка, минимум категория В. Освен свидетелство за управление на МПС, което не е изтекло, се изискват син талон или валиден акт. Длъжни са също да попълнят и подадат заявка за участие и декларация за отказ от каквито и да било претенции спрямо организаторите, свързани с имуществени и неимуществени вреди, причинени им по време на мероприятието. В декларацията също така изявяват готовност да поемат всички имуществени и неимуществени вреди, които нанесат по време на участието си в мероприятието. Заявките за участие се подават в уеб системата българския Дрифт Клуб, както и на място на самата писта, при условия, определени от организатора.