За снимка от покрива на общината канят в Димитровград
За снимка от покрива на общината канят в Димитровград / Дарик радио, Хасково

За снимка от и на покрива на 14-етажната сграда на общината в Димитровград канят днес гражданите от 10.00ч. до 13.00ч. Инициативата се провежда за поредна година, като част от програмата за рождения ден на града. Този път мотото еPhoto view”, а нов момент е участието на димитровградски фотографи. С техни снимки на последния етаж ще бъде подредена изложба, а на покрива ще запечатат в кадри емоциите на качилите се там.

В 10.30ч. на централната пешеходна алея бул. „България“ отваря врати National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели”, припомнят от общината.

Програмата продължава в 18.00ч. със състезание по стрийтбол в двора на езиковата гимназия „Д-р Иван Богоров”. В същия час на стадион „Раковски” стартира също традиционният Турнир по футбол на малки врати.

Кулминацията за деня е музикалният спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Родопа”-Смолян-„Невястата”. Близо 50 танцьори, музиканти и фолклорни изпълнители ще участват в спектакъла, за който ще се използва естественият декор на манастирския комплекс „Успение Богородично” в с.Добрич. Осигурени са безплатни автобуси, които ще тръгват в 19.30ч. от паркинга до Историческия музей в Димитровград, като след спектакъла ще спират отново там, уточняват от общината в Димитровград.