В НДСВ крадецът викал дръжте крадеца
В НДСВ крадецът викал дръжте крадеца / netinfo

За решителни мерки срещу хората от старото ръководство на НДСВ, които вместо да посипят главата си с пепел след поредната изборна загуба са решили, че партията им е бащиния и могат да я използват за лични цели, настояват в декларация до Политическия съвет на движението жълтите общински координатори от областта. Документът определя Даниел Вълчев като самозабравил се политик с оперетно поведение, който си позволява цинични изявления срещу безспорно авторитетния Милен Велчев.

Позицията не се споделя от областния координатор на жълтите Диана Дончева, но е подписана от заместник - областния управител Велин Балкански, от заместник - председателя на Общински съвет - Хасково Таня Стойнова и от заместник - кмета на Хасково Васил Русев, които са представители на НДСВ в местната власт.

Авторите на декларацията не уточниха за какви конкретно решителни мерки настояват. Координаторите коментираха, че крайни действия като изключване от партията не очакват, но хората, които сериозно вредят на НДСВ нямат място в партийното ръководство. Трябва да се оцени и работата на жълтите министри в правителството и ако не е добра, те трябва да бъдат оттеглени.

Изборът на Политически съвет на НДСВ не е манипулиран, за пореден път заяви хасковският общински координатор на жълтите Динко Динев. Той съобщи, че депутатът Ясен Янев първоначално е бил заблуден и е подкрепил искането за изключване на Милен Велчев от партията, но после е оттеглил подписа си. Не е ясно каква е позицията на другия хасковски народен представител от НДСВ Бойко Боев, който е в чужбина.