кметство
кметство / Дарик радио, Архив
Информационен форум „Социално предприемачество – предизвикателства и възможности за развитие в Южен Централен район”  започва от 11 часа днес в зала Хасково на общината. Той е организиран от  Националната федерация на работодателите на инвалиди (НФРИ), която обхващаща 80 предприятия за хора с увреждания от социалната икономика, съвместно с Министерство на труда и социалната политика, Община Хасково и Областна администрация. Участие е потвърдила и д-р Султанка Петрова- заместник-министър на труда и социалната политика. Очаква се да се включат представители на местните власти от областта,граждански организации, социални партньори, социални предприятия и др.

Целта на форума е да се подобри видимостта на социалното предприемачество. Главен акцент е осигуряване на информация и провокирането на дискусия за изграждането на една по-интегрирана среда за създаването на работни места за хора в неравностойно положение, коментират организаторите.

Ще бъдат представени предизвикателствата пред социалната икономика и добри практики на предприятия за хора с увреждания, които осигуряват устойчиви работни места на територията на Южен централен район.