Оперират 36-годишния Димитър с дарените 40 000 лв.
Оперират 36-годишния Димитър с дарените 40 000 лв. / netinfo
Оперират 36-годишния Димитър с дарените 40 000 лв.
72560
Оперират 36-годишния Димитър с дарените 40 000 лв.
  • Оперират 36-годишния Димитър с дарените 40 000 лв.

Необходимите над 40 000 лв. за операция на 36-годишния Димитър Петров Димитров от Димитровград, който е с диагноза тумор на гръбначния мозък, бяха събрани за близо месец. Благотворителната кампания приключи успешно с концерт снощи, който бе и благодарност към всички дарители. Днес тече операцията на Димитър в истанбулска клиника. Първата- в българска болница, е продължила 6 часа, разказа сестра му Таня Димитрова. Тя бе и основният двигател на благотворителната акция. От концерта снощи, организиран със съдействието на община Димитровград и местна звукозаписна компания, са събрани общо 4 171.50 лв.- 3000 лв. от предварително продадените пропуски, всеки по 5 лв. и още 1 171.50 лв. от тези в деня на концерта. Семейството на Димитър има намерение, ако днешната операция е успешна и не се налага следоперативно лечение да дари остатъка от събраната в дарителската сметка сума на друг нуждаещ се човек.

Димитър замина за истанбулската клиника заедно със съпругата си. Избира лечебното заведение по съвет на лекарите и поради липса на адекватна апаратура в България. При операцията му в България преди 3 г. туморът не е бил напълно отстранен и продължи да расте. Без операция изходът е парализа.

Малко преди концерта от истанбулската клиника позвънили на Димитър с добра новина- неизвестен благодетел превел по сметката на лечебното заведение необходимите още 10 000 лв. за операцията, разказа днес сестра му Таня Димитрова. Тя се моли операцията днес да е успешна и не забравя да благодари на всички, които бяха съпричастни към каузата „Да помогнем на Димитър". Чуйте я в приложения файл.