АМ "Марица"
АМ "Марица" / Дарик радио, Хасково
Камион със 7 тона цистерна нафта навлезе в насрещното движение на магистрала „Марица“ при 28 км, обърна се и блокира движението. Трафикът в посока Свиленград бе блокиран в продължение на 5 часа, като колите бяха пренасочвани по стария път за Турция  още на магистрала "Тракия" през отбивката за Първомай.

АМ "Марица"
Дарик радио, Хасково

Пътният инцидент е станал около 16 ч., като камионът с българска регистрация се е движил в посока София. При 28 км е минал през мантинелата и се е обърнал в насрещното. За щастие в този момент там не е имало автомобили. Шофьорът е бил откаран с линейка, а два екипа на пожарната- от Хасково и Димитровград, са пристигнали на мястото, за да обезопасят цистерната и района. При преобръщането част от горивото се е разляло на платното. На място е пристигнал и кран, който е вдигнал камиона. Заради спукания му резервоар и разлива на нафта обаче, движението бе блокирано до почистване на пътното платно.

Шофьорът не е пострадал сериозно. Причините за пътния инцидент се изясняват, като една от версиите е, че е спукана предна лява гума.